spirometri.se

Om Spirometri.se PDF Skriv ut Skicka sidan
  

Spirometri.se är en obunden plats för läkare, sjuksköterskor, studenter och patienter - och alla andra som vill läsa mer om spirometri och relaterade ämnen. Spirometri.se är ett fritidsprojekt författaren bedriver vid sidan av ordinarie heltidsarbete som läkare. Ambitionen är att succesivt bygga upp en bra plats att titta in på om man vill lära sig mer om lungfunktionsindersökningar.

Tredje gång gillt... hemsidans utveckling

När jag började med Spirometri.se provade jag web-hotellens "3 klick till färdig hemsida"-varianter. Det var hopplöst och gjorde att jag tappade sugen - formatteringar hoppade och det var ett slit för att få det att se snyggt ut. För en tid sedan bestämde jag mig för att ta tag i det igen och lästa på lite mer. Med hjälp av CSS-mallar från Anderas Wiklund gick det att skapa en hemsida som såg rätt trevlig ut. Med det var fortfarande en hel del jobb med att hålla ordning på allt. Som redaktör för hemsidan som Svensk förening för klinisk fysiologi har så tyckte jag att denna behövde en upplyftning. Eftersom det minst sagt är lite viktigare att den sidan fungerar än Spirometri.se så tänkta jag att jag skulle träna på min egen sida. Efter lite surfande insåg jag att Joomla eller Drupal var något jag behövde - ett CMS (content management system), dvs ett system som höll rätt på format, menyer, alla artiklar, behörighörigheter mm. Jag är fortfarande överraskad av vad ett gratisprogram som Joomla kan åstadkomma. Förhoppningsvis kan jag nu lägga ner lite mer tid på skrivande och lite mindre på "hackande". Min inlärningskurva när det gäller web-arbete är fortfarande brant och det finns säkert saker som ser lite konstiga ut. Har ni några tips om sidan eller om innehållet så maila gärna!

Copyright

Materialet på sidan är per automatik skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Det innebär att du gärna får länka hit, men inte kopiera text hur som helst. Använd sunt förnuft och kontakta gärna mig om du vill använda något.

 

Martin Anderson , överläkare,
Fysiologiska klinken
Södersjukhuset, Stockholm

 

Senast uppdaterad ( 2013-10-08 08:01 )